Declaratia beneficiarului real revine

post-image

O serie de firme care erau exceptate de la obligația declarării beneficiarului real al activității trebuie din nou să depună această declarație la Registrul Comerțului, reamintește vineri o firmă de avocați.

Declaraţia anuală se depune la oficiul registrului comerţului în care este înmatriculată firma în termen de 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale.

Dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaraţia se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.

“În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, în vederea evitării aglomerării ghișeelor, recomandăm ca transmiterea cererilor de depunere a declarațiilor privind beneficiarii reali să se facă prin mijloacele electronice (portalul de servicii al ONRC /adresele de e-mail ale ORCT) sau prin corespondenţă (poștă/curier)”, spune ONRC.
 
Reamintim că recent a intrat în vigoare Legea 101/2021 pentru aprobarea OUG 111/2020.
Textul legii il puteti consulta aici: legea 101/2021

https://www.onrc.ro/index.php/ro/mentiuni/persoane-juridice/inregistrarea-datelor-din-declaratia-privind-beneficiarul-real

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l: